Fysiotherapie Braakhuizen biedt als eerste praktijk in Geldrop het GLA:D (Good Life with Osteoarthritis in Denmark) programma aan. Het GLA:D programma is een succesvol en wetenschappelijk onderbouwd programma voor mensen met knie- of heupartose. 

Wat is het GLA:D programma?  

Het GLA:D (Good Life with Osteoarthritis in Denmark) programma is ontwikkeld door onderzoekers in Denemarken en is bewezen effectief bij het verminderen van pijn, het verbeteren van fysieke functies en het verhogen van de algemene kwaliteit van leven voor deelnemers. GLA:D is gebaseerd op 10 jaar wetenschappelijk onderzoek, 10.000 geïncludeerde patiënten en wordt op dit moment toegepast in 10 verschillende landen wereldwijd.   

Het programma vermindert pijn en voorkomt dat klachten verergeren. Zo kunt u in uw eigen buurt en met eigen inzet een knie- of heupprothese uitstellen of zelfs voorkomen.

Inhoud 

Het GLA:D programma bestaat uit een combinatie van groepseducatie en actieve oefentherapie gericht op het verminderen van de symptomen van artrose en het verbeteren van de kwaliteit van leven van de deelnemer.  
Het bestaat uit:

  • een intake
  • 2 sessies voorlichting
  • 12 trainingssessies in 6 weken. 
  • Vervolgens eindigen we met een eindgesprek. 

In de meeste gevallen wordt het programma door de zorgverzekeraar vergoed met een verwijzing van uw huisarts of specialist. 

Inschrijven 

Wilt u meer informatie of inschrijven voor het programma? Stuur dan een mailtje naar info@fysiobraakhuizen.nl, bel ons op of loop even binnen.