De sportfysiotherapeut onderzoekt en behandelt (geblesseerde) sporters. De keuze voor revalidatie maken wij op basis van praktijkervaring, wetenschappelijke kennis en is afhankelijk van de sporter en de soort sportbeoefening.

Vanwege de specifieke kennis en competenties zijn wij in staat de fysiotherapeutische zorg aan te passen aan de betreffende sport en het betreffende niveau. Hierdoor heeft u een op maat gemaakt revalidatieprogramma, zodat u zo snel mogelijk uw sport kunt hervatten.

Daarnaast is de sportfysiotherapeut geschoold in het begeleiden van individuele sporters, teams en verenigingen. Dit op het gebied van blessurepreventie, bewegingsanalyse en training.

Binnen Fysio Braakhuizen kan er gebruik worden gemaakt van de trainingszaal. Indien nodig kan er uitgeweken worden naar onze locatie Sportplein Eindhoven, waar de beschikking is over een fitnessruimte, atletiekbaan en sportvelden.

Tevens beschikken we bij Sportplein Eindhoven over een Cosmed Fitmate waarmee een VO2max meting gemaakt kan worden. Ook wordt hierbij de anaerobe drempel bepaald.

FysioBraakhuizen / Sportplein Eindhoven is aangesloten bij Knienetwerk Brabant: Knienetwerk.com

[Het knienetwerk is een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten gespecialiseerd in(complexe) knieproblemen in de regio Noord-Brabant. De leden leveren kwalitatief hoogwaardige fysiotherapeutische zorg aan patiënten met knieproblemen, waarbij landelijke richtlijnen de leidraad vormen en de leden behandelen op basis van wetenschappelijke bewijzen.
De kwaliteit van de leden wordt gewaarborgd door eisen te stellen aan werkervaring, werkwijze, samenwerking, praktijkvoering, scholing en verantwoording (vastleggen van resultaten) op het gebied van knieproblemen.
De leden werken nauw samen met alle andere zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling van uw knieprobleem. Uw hulpvraag staat daarbij centraal. De leden van het knienetwerk streven ernaar dat u uw behandeling zoveel als mogelijk in uw woonomgeving kunt krijgen.]