Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut onderzoekt en behandelt (geblesseerde) sporters. De keuze voor revalidatie maken wij op basis van praktijkervaring, wetenschappelijke kennis en is afhankelijk van de sporter en de soort sportbeoefening.

Vanwege de specifieke kennis en competenties zijn wij in staat de fysiotherapeutische zorg aan te passen aan de betreffende sport en het betreffende niveau. Hierdoor heeft u een op maat gemaakt revalidatieprogramma, zodat u zo snel mogelijk uw sport kunt hervatten.

Daarnaast is de sportfysiotherapeut geschoold in het begeleiden van individuele sporters, teams en verenigingen. Dit op het gebied van blessurepreventie, bewegingsanalyse en training.

Binnen Fysio Braakhuizen kan er gebruik worden gemaakt van de trainingszaal. Indien nodig kan er uitgeweken worden naar onze locatie Sportplein Eindhoven, waar de beschikking is over een fitnessruimte, atletiekbaan en sportvelden.

Tevens beschikken we bij Sportplein Eindhoven over een Cosmed Fitmate waarmee een VO2max meting gemaakt kan worden. Ook wordt hierbij de anaerobe drempel bepaald.