Rugtraining is een trainingsprogramma speciaal ontwikkeld voor mensen met (lage)rugklachten. Denk aan: snel vermoeidheid in de rug, rugpijn bij langere tijd zitten en/of staan, regelmatig acute pijnscheuten en vaak kortere periodes van rugklachten binnen een jaar. Wordt u in uw dagelijks beperkt door dit soort rugklachten? Dan is deze training geschikt voor u. 

Het trainingsprogramma duurt 12 weken, waarin 2x per week 1 uur getraind wordt. Dit wordt gedaan in groepsverband van maximaal 8 personen. Hierdoor kan de fysiotherapeut u veel persoonlijke begeleiding geven en rekening houden met uw specifieke klachten.

Het doel van het programma is het verbeteren van de belastbaarheid en stabiliteit van de (onder)rug. Veel klachten ontstaan door een gebrek aan stabiliteit van de rompspieren. Hierbij raakt de positie van de wervelkolom uit balans, wat pijn en vermoeidheid in de rug kan veroorzaken. Door middel van training wordt dit verbeterd, waardoor de kans op terugkerende klachten afneemt.

De trainingen bestaan onder andere uit ontspanningsoefeningen, houdingsadviezen, kracht- en stabiliteitstraining en persoonlijke adviezen gericht op dagelijkse activiteiten. Er vindt gedurende het traject een opbouw plaats die zich in het begin met name richt op houding en ontspanning, en steeds verder uitgebreid wordt met kracht- en stabiliteitsoefeningen. Een goede basis is namelijk van belang bij het trainen van de rug. Voor het beste resultaat is het dan ook belangrijk het gehele traject te volgen.

Lestijden

DagtijdLocatie
dinsdag18:30 – 19:30 uurSluisstraat
donderdag18:30 – 19:30 uurSluisstraat

Duur

Het trainingsprogramma duurt 12 weken (2x per week) en wordt 3 keer per jaar aangeboden: begin januari, begin april en begin september.

Kosten

12 weken, 2x per week € 250,00

Raadpleeg uw fysiotherapeut voor meer informatie en persoonlijk advies.