Bent u op zoek naar een fysiotherapeut die u kan helpen bij klachten door COPD? De gespecialiseerde fysio van Fysiotherapie Braakhuizen in Geldrop kan u helpen bij uw klachten. Neem contact met ons op om een afspraak te maken en te bespreken wat wij voor u zouden kunnen betekenen.

Wat is COPD?

COPD is een longziekte waarbij uw longen zijn beschadigd. Ademen is moeilijker en u heeft minder energie.

COPD staat voor Chronical Obstructive Pulmonary Disease en omvat de groep longpatienten, die een obstructie van de luchtwegen heeft, zoals bij chronische bronchitis en emfyseem. Dit veroorzaakt kortademigheid bij inspanning, veel hoesten en hoge slijmproductie.       

Als u COPD heeft ademt u moeilijker omdat uw longen beschadigd zijn. U heeft minder zuurstof. Daardoor kunnen normale dingen lastig zijn. Zoals traplopen, boodschappen doen of aankleden.

Wat doet een fysiotherapeut bij COPD-patiënten?

Onze fysiotherapeuten zijn specialist op het gebied van COPD en de behandeltechnieken hierbij. Het kan helpen door uw klachten specifiek aan te pakken.

We richten ons onder andere op het omgaan met luchtwegobstructie. Een voorbeeld is het aanleren van efficiënte huff- en hoesttechnieken die het slijm omhoog brengen. Daarnaast volgt u een trainingsprogramma waarbij u uw algehele belastbaarheid traint.

We bieden duurtraining op de hometrainer of loopband en trainen de kracht van de grote spiergroepen. Dat verbetert uw conditie, zodat u minder last heeft van vermoeidheid en benauwdheid.