Ben je op zoek naar een fysiotherapeut die kan helpen je klachten bij hooikoorts te verminderen? Fysio Braakhuizen kan helpen door middel van medical taping. De tape prikkelt het zenuwstelsel en kan met zijn kalmerende werking op het allergische reactiemechanisme en het bindweefsel de klachten verminderen.

doelgroep Doelgroep

Iedereen vanaf 12 jaar met hooikoortsklachten.

doel Doel

Verminderen van klachten die veroorzaakt worden door hooikoorts.

uitleg Uitleg

Hooikoorts begint meestal in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van een soort allergische reactie van het afweermechanisme, waardoor de slijmvliezen meer slijm produceren. Een verstopte neus/loopneus en niesbuien worden door mensen met hooikoortsklachten genoemd als meest irritante symptomen. Ook jeukende c.q. rode ogen, benauwdheid en een jeukend verhemelte zijn veel voorkomende klachten. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn veelgehoorde problemen.

De werking van de tape lijkt vooral te zitten in de kalmerende werking die elastische tape heeft op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Bovendien prikkelt de tape via de huid het zenuwstelsel. De tape heeft het meeste effect op benauwdheids- en vermoeidheidsklachten t.g.v. hooikoorts.

duur Duur

Meestal is 1 tot 3x tapen voldoende.

tijd  Tijden

Wanneer er plaats is in de agenda van een van de gespecialiseerde fysiotherapeuten wordt hiervoor een afspraak ingepland.

kosten Kosten

€ 15,00 per keer, inclusief tape.

Voor meer informatie en persoonlijk advies: raadpleeg uw fysiotherapeut.