CooL-programma: Coaching op Leefstijl

In deze hectische wereld is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Door het drukke leven wordt er ongemerkt een leefstijl bij je aangemeten die niet altijd even goed voor je is. Onregelmatig eten, vaak even een snelle hap tussendoor, onvoldoende vitamines en weinig beweging zorgen er voor dat je letterlijk en figuurlijk niet lekker in je vel komt te zitten. Door te letten op je leefstijl wordt je hier bewuster van en ga je gezonder leven, kom je lekkerder in je vel te zitten, voel je je fitter, slaap je beter en heb je meer energie. De leefstijlcoach van Fysio Braakhuizen wil en kan jou hier bij helpen en biedt daarom het CooL-programma aan vanaf september 2020.

Wat is het CooL-programma?

Het CooL-programma is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) voor volwassenen. Het programma wordt uitgevoerd door een leefstijlcoach, die gericht is op het in kleine, maar haalbare stapjes verbeteren van het leefpatroon om zo een blijvende verandering van de leefstijl te realiseren. Het uiteindelijke doel is het verkrijgen van gewichtsverlies, het verbeteren van de lichamelijke fitheid, het realiseren van gezondheidswinst en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Het programma bestaat uit een basisprogramma van 8 maanden en een onderhoudsprogramma van 16 maanden. Beide programma’s bestaan uit individuele gesprekken en 8 groepsbijeenkomsten. Tijdens de groepsbijeenkomsten worden thema’s behandeld zoals: voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, tijdmanagement, vitaliteit en ontspanning.

Voor wie is het CooL-programma?

Het CooL-programma is voor mensen die last ervaren van hun ongezonde leefstijl, maar niet weten hoe ze hier verandering in kunnen brengen en niet weten hoe ze een verandering kunnen vasthouden.

Voorwaarden:

  • Minimum leeftijd: 18 jaar
  • Personen met een BMI (Body Mass Index) van 25+ en een verhoogd risico op diabetes mellitus type 2 of hart en vaatziekten
  • Personen met een BMI van 30+ (obesitas)

Deelnemers moeten voldoende gemotiveerd zijn om een leefstijlprogramma te doorlopen.

Hoe doe je mee?

Om deel te nemen aan het programma moet er eerst een verwijzing van de huisarts worden verkregen. Vervolgens plan je met die verwijzing een intakegesprek met de leefstijlcoach. Tijdens het intakegesprek wordt de motivatie gepeild en gekeken of de deelnemer kan starten met het programma.

Wat zijn de kosten?

Vanaf 1 januari 2019 zit het CooL-programma in het basispakket van de zorgverzekering.
Dit houdt in dat deelname aan het programma kosteloos is. Ook het eigen risico wordt hiervoor niet gebruikt.

Vragen?
Neem contact op met onze praktijk en vraag naar Judith. Zij kan je nog meer vertellen over het CooL-programma.