Revalidatie na COVID-19

Patiënten kunnen terecht bij Fysio Braakhuizen voor revalidatie na het coronavirus. Wij bieden een multidisciplinaire behandeling waarbij we een persoonlijk behandelplan maken. Er vindt samenwerking plaats tussen een (sport)fysiotherapeut, een ademhalingstherapeut, een longfysio-therapeut, een psychosomatisch fysiotherapeut en een leefstijlcoach.

Wat kan de patiënt verwachten?

Na een intake om de huidige klachten en fysieke conditie in kaart te brengen, maken wij een behandelplan gericht op de specifieke doelen. Vervolgens gaan we aan de slag met de doelen die voor de patiënt van toepassing zijn. De duur hiervan wordt per persoon bepaald.

Voor wie?

De behandeling is voor mensen die het COVID-19 virus hebben gehad en klachten ervaren zoals vermoeidheid, kortademigheid en minder kracht in de spieren. Het programma is niet alleen bedoeld voor mensen die in het ziekenhuis hebben gelegen, maar ook voor diegenen die ziek zijn geweest en bovenstaande klachten ervaren.

Vergoeding

De behandelingen worden vergoed door de zorgverzekering uit het aanvullend pakket. Een verwijzing is nodig als een patiënt aan huis fysiotherapie nodig heeft of een ziekenhuisopname heeft gehad. Na een ziekenhuisopname heeft een patiënt recht op 12 maanden chronische fysiotherapie.

Wij zijn aangesloten bij  de kennis-netwerken Longnet en Chronisch Zorgnet. U kunt de verwijzing ook regelen via https://chronischzorgnet.nl